Kurir International about falsification

Kurir InternationalThank you very much to Jelena Vukić for an excellent interview about me and my work in Kurir International. In this interview, I get to tell my story how I came to give my apology to the Serbian people and how I am working to disclose attempts of an active falsification of history in Kosovo when it comes to how many were killed and why they were killed.

Kurir International is a magazine in English with an excellent distribution in the international community in Serbia, and English speaking professionals around the world. For instants, all the members of the European parliament get their copy.

Next month, I am also looking forward to the arrival of Josef Martinsen in Belgrade. Martinsen is planning to have his presentation of his book What happened in Kosovo 1998-99, a documentation. Since I am the only one who have carried out a careful analysis of his research, I am looking forward to debating with Martinsen in the public domain. Hopefully, this will create a better awareness of who died and why in the Kosovo war.

Related article: Active falsification of history in Kosovo

I wish you all a blessed and peaceful Christmas. Christ is born! Or as they say in Serbian: Христос се роди!

Download the PDF file .

Download a copy of this interview to your computer.

 • Anita K

  In the title of the article it says that you apologize to the people of Serbia for the Nato bombing.
  I would just like to understand in what position of authority are you to be doing that?

  I might not be knowledgeable but I don’t ever remember seeing your name anywhere as someone who really matters to our country of Serbia as a whole so that you should be apologizing on behalf of NATO.

  And in that case, why do you think your apology matters? I cant see many Serbs making comments in your site as if they really cared about what you think about Serbia.

  I don’t want to sound rude but I must admit that I find your whole enterprise quite ridiculous and preposterous,that is, not to say delusional. Why do you think we would care about an ex KFOR apologising?

  I understand it relieves your own guilty feelings about what you did. But you should be clear to yourself that it means more to you than to anybody in Serbia.

  • Anita, if I had apologized only to feel better personally, it would not have mattered at all. However, what I am doing in to take the next step to try to make some actual changes to the way we in the West disregard national sovereignty to make our “humanitarian” wars. Now I am a candidate to become the party leader of the Democrats of Norway, and then I can make a difference.

 • Mikael

  Good jul til deg også og et godt nyttår :). Takk for at du dekker disse emnene og jeg ønsker deg lykke til i norsk poltikk i 2017 vi trenger folk som deg. Håper du fortsetter med denne bloggen og jeg lurer på om du kunne dekke Ukraina krisen.

  • Jeg vil veldig gjerne reise til Ukraina og dekke krigen der, men jeg reiser ikke på spekk uten å ha noen å selge til. Det er mange historier som ikke har blitt fortalt. Når vi ser for eksempel at Kjell Dragnes i Aftenposten skriver artikkelen Seiglivet NATO-myte i propagandakrig, ser du at jeg svarte ham i kommentaren under. Dragnes trenger å bli utfordret når han er ensidig negativ til Russland. Takk for lykkeønskninger frem mot 2017. Ny nettside og Facebook kommer snart!

   • Breidablikk

    Hva med fagboksprosjekt – og støtte fra “faglitterær forening”, Fritt Ord eller annet?

    • Det kunne absolutt være en god ide!

     • Breidablikk

      Ja, saerlig fordi det fins, etter det jeg erfarer, fins midler som du kan ha som et grunnlag. Og ut i fra fagkunnskapen vil du ogsaa faa ytterligere troverdighet som journalist. Det samme materialet kan vel presenteres i ulike former. Et tredje omraade er jo akademia, hvor du kan faa proevet eller vist fagkunnkap, kanskje med samme materiale. (Hvis du finner noen frigjorte kvinner i Kiev eller undertrykte “prorussiske” homser aa fokusere paa kunne du jo ogsaa faa stipend og populistisk beroemmelse…)

      Jeg er dog lite kjent hvordan karriaerer lages i Norge og hvordan man kommer seg fram, og hvor lett det er aa faa stoette fra de nevnte kilder, og fra aviser og blader. Men kanskje du, med den Balkanerfaering og journalisterfaring du har, kan finne en nisje hvor du blir baade faglig og journalistisk landets autoritet. Saerlig hvis du greier aa “tenke” og rapportere troverdig fra baade Balkan og tidligere russiskimperiale- og sovjetiske omraader. Kort, det handler jo om de samme logikker og problematikker, selv om forskjellene selvfoelgelig ogsaa er store.

      Et snartur innom de serbiske styrkene i “Novorussia” kunne jo gi en mulig innfallsvinkel og et bindeledd, konkret og reelt, i tillegg til mer abstrakte juridiske og politiske problemstillinger.

     • Breidablikk

      Foroevrig har flyplassansatte fra Ukraina nettopp roemt til Russland og gitt graverende opplysninger om ukrainsk luftvaapen, endog om en navnenevnt pilot som samme dag det malaisiske fly ble skutt ned kom tilbake fra tokt … uten sine raketter og med merkverdige kommentarer om et “fly som var paa feil plass til feil tid”. Alt godt kjent i russisk media, ikke et kvekk i Vesten, benektet i Kiev. Saa det er mye man kunne ha gravd i…

     • Kan ikke du sende noen artikler om dette? Meget interessant!

     • Breidablikk

      Jeg har ingen sikker viten om nedskytingen. Mitt anliggende er at alle opplysninger må på bordet, noe den “vestlige” siden suverent unnlater å gjøre, og med media som glatt finner seg i dette. Øredøvende stillhet etter at det antiputinske hysteri er over. Man har ikke engang presentert falske bevis, som i tilfellet Irakkrigen (Powell).

      Ang. de siste russiske opplysninger – som stemmer overens med det russisk militær tidligere har offentliggjort fra radarer:

      Søk på “flyver Volochin ” med kyrilliske bokstaver “летчик Волошин”. Han som angivelig skjøt ned flyet.

      eller kaptein Volochin
      “капитан Волошин”

      andre søkeord i denne overskriften eller følgende artikkel:
      Малайзийский «Боинг» сбил украинский летчик капитан Волошин

      Oversett automatisk med google, som utgangspunkt, med video:
      http://www.kp.ru/daily/26323.5/3204312/

      Understreker at jeg ikke har noen kunnskap til å treffe fra eller legge til. Dette er foreløbig påstander fra et vitne, ikke sikker viten. Ukraina benekter opplysningene. Noe er referert her:

      http://www.vz.ru/news/2014/12/24/722098.html

     • Breidablikk

      Hvis interesse: her serbiske helpetropper i Novorussia, russisk reportasje:

      https://www.youtube.com/watch?v=ELx-oxLsC9k
      https://www.youtube.com/watch?v=b8VSuQYyN2M

     • Dette høres absolutt ut som et meget interessant prosjekt. Nå må jeg imidlertid konsentrere meg om å gi ut boken min som jeg har ventet med alt for lenge og som har blitt forsinket av forskjellige årsaker. Jeg tror bokens tittel blir Stortingskandidat 2017, og tar for seg reisen for meg som NATO offiser til stortingskandidat. Jeg har også en regissør som vil lage film om livet mitt, og jeg håper at det er mulig å lage både en norsk og engelsk versjon av denne filmen. Tittelen på denne filmen vil bli KRiSTian.

     • Breidablikk

      Lykke til! (Mulig jeg beskrev bare mine egne ideer – for meg selv)

     • Martin4875

      Hei, jeg lurte på et par ting om krigen i Jugoslavia, hva er din mening om Slobodan Milosevic? Ble det utført etnisk rensing på serbere i Kosovo og Bosnia Hercegovina? Vet at Albanere og Bosniere ble utsatt for det av Serberne men er usikker på om det skjedde på begge sider. Beklager vis jeg stiller veldig sensitive spørsmål men vil gjerne vite det fra noe som faktisk har vært i Serbia og Kosovo og har selv opplevd konflikten. Hvem mener du var den verste parten i hele Jugoslavia krigen? Har om Jugoslavia krigen på skolen nå og så vidt jeg er så langt opplevd så syns jeg historieboks perspektivet om konflikten er veldig pro vestlig og dekker ikke det serbiske perspektivet, boken never bare at Milosevic ønsket et stor Serbia og bedrev etnisk rensing. Lite fra den Serbiske siden noe jeg gjerne ville hørt om siden det er jo alltid to sider i en krig og begge har jo et eget syn, beklager vis denne posten ble dårlig formulert. Vil sette pris på om du vil ta deg tid til å svare på spørsmålene mine, lykke til med bloggen.

     • Neida Martin, du stiller ikke sensitive spørsmål. Slobodan Milosevic var den største ulykken serberne opplevde, og det er han som var hovedansvarlig for at store deler av Vesten nå har anerkjent Kosovo som en selvstendig stat. Milosevic og hans styrker var ansvarlige for alvorlige krigsforbrytelser i Kosovo, og derfor støtter jeg også det serbiske rettsoppgjøret med disse forbrytelsene. De som sto for de verste forbrytelsene var de serbiske sikkerhetsstyrkene, når det gjelder antall drepte, men det som glemmes i norske og vestlige medier er krigsforbrytelsene fra albansk side. Det er paradoksalt at vår krig mot Jugoslavia i 1999 eskalerte lidelsene til den albanske befolkningen, men så var ikke Vesten særlig interesserte i å forhandle. Selv mener jeg at jeg har gjort en balansert analyse av de ulike krigsforbrytelsene i Kosovo, og før du gjør noe annet, vil jeg anbefale deg å lese min artikkel Kosovo war fantasies of Josef Martinsen… debunked!, og her kan du klikke deg videre til analysen min av de som ble drept og kidnappet i Kosovo, 92 sider. Lykke til, og det er bra du stiller spørsmål